Customers reviews

Wij zijn Sabine en Niels Dijksterhuis. Sabine werkt als muziektherapeut met kinderen en jongeren met EMB en Niels met volwassenen met EMB. Wij hebben onze cliënten voor het eerst in aanraking zien komen met Happy Senso en wat een mooie diversiteit aan reacties! Er was verbazing en verstilling op de gezichten van de cliënten waar te nemen. Ze zochten de sensatie op, voelden en keken naar hun hand. Wat was er een aandacht!
Anderen vonden het maar gek en probeerde het van hun hand af te krijgen. Cliënten die heel veel in zichzelf zitten, werden open, zich gewaar wat er gebeurde en bezegelden het geregeld met een lach. Samen met een cliënt smeerden we het uit op de spiegel en maakten onze handen contact. Dat gaf weer heel veel nieuwe sensaties. Net als die cliënt die haar hand bij haar oor deed om ernaar te luisteren. Wat een aandacht was er! Wij hebben Happy Senso aangeboden op de handen (middels bijv. massage), op hun bladen/tafels, op de spiegel en het is ook ervaren door het te laten knetteren onder de neus. Mogelijk kan ook onder de voeten voor een prikkelende sensatie zorgen. Daar gaan we verder mee experimenteren. Het is jammer dat het zo snel weg is van de handen, maar wel heel leuk spul. Voor mensen met gevoelige handen, gaat het snel irriteren. Dat is handig om je daarvan bewust te zijn, ook gezien de huid van sommige cliënten. Bij ons is de 'Fresh'- versie het meest favoriet qua geur. Happy Senso: een aanrader om uit te proberen en verder mee te gaan experimenteren!
Sabine & Niels Dijksterhuis
Muziektherapeut & groepsleider
Hallo lief Happy team, Bedankt voor de verzending helemaal prima en leuk en attent dat kaartje erbij.
Wil even zeggen dat dit een fantastische uitvinding is. Wij hebben het van iemand cadeau gekregen. Mijn dochtertje van 5 heeft het syndroom van down en als ze werkjes moet doen aan haar tafeltje is ze gauw afgeleid en moet nieuwe prikkels binnen krijgen om verder te gaan. Hebben veel geprobeerd zo ook bellen blazen maar dat was het ook niet helemaal.
En toen de Happy Senso geprobeerd en wat een succes. Waren druk haar dingetjes aan het leren en inderdaad geen aandacht meer. Toen de Happy Senso gepakt en gekeken wat voor een effect het zou hebben. Nou een megasucces. Een kloddertje op haar handjes eerst vond ze het vreemd maar ze begon te lachen en steeds haar handjes wrijven. Daarna had ze weer genoeg prikkels binnen om verder te gaan. Voor mijn kleine meisje een feestje maar voor pappa en mamma ook.
Tanja
Mama van Nishaan (5)
Ik ben groepsbegeleidster op een woning waar EMB cliënten wonen en ook geef ik daar op de buurwoning dagbesteding. Verder ben ik 1x per 2 weken een dag op een kinderdagcentrum voor kinderen met een beperking. Alle drie de groepen hebben een bus Senso-schuim uitgeprobeerd. De reacties waren erg verschillend maar grotendeels positief. Sommigen kwamen meteen weer en wilden meer en meer om vervolgens hun handen bij hun oren te houden en het geknetter te horen. Zo leuk om te zien. Weer een ander moest daar erg om lachen en zij vond het lekker fris ruiken. Een cliënt moest er helemaal niks van hebben, hij is erg gevoelig voor prikkels, wel geprobeerd maar hij weerde ons duidelijk af. Zo hebben we ook een cliënt die momenteel erg onrustig is en vooral gericht is op dingen met geluid. En wij dachten he misschien is dit echt wat voor hem maar hij vind het ook maar niks. Het geluid waarschijnlijk wel maar dat gekke, gladde en koude spul in zijn handen, nee. De verschillende reacties zijn erg leuk om te zien, 1 meisje met erg laag niveau (babyniveau) had ik wat in haar handen gedaan en ze was helemaal in trans. Ze luisterde aandachtig naar het geknetter, met zo nu en dan een glimlach tot gevolg. Prachtig! Wat de geur precies doet met onze cliënten weet ik niet. De meesten kunnen niet praten en het ons dus niet vertellen. Het enige minpuntje aan het product vonden wij dat het best koud was en cliënten daar soms van schrikken. Nu zijn het ook erg laag niveau cliënten die weinig tot niks zien en ook niet kunnen praten. We bereiden ze er wel op voor maar toch schrokken ze ervan. Maar over het algemeen zijn wij zeer tevreden over Senso-schuim. Nogmaals bedankt! Groeten Helena Bosma
Helena Bosma
Groepsleidster
Vandaag hebben wij tijdens een workshop kennis mogen maken de product lijn van Happy Senso. Wat een enthousiasme en passie! Die passie hebben wij ook mogen ervaren door je product uit te proberen. Hierbij hebben we zelf kunnen voelen wat het met je doet. Onmiddellijk begint voor mij als gedragswetenschapper voor de doelgroep Ernstig verstandelijk en Meervoudig Beperkt (EMB) de vertaalslag naar de zorg voor de cliënten. Wat kan dit allemaal voor hen betekenen? Daarin zie ik, samen met de begeleiders die dagelijks met deze cliënten werken, zeker hele mooie mogelijkheden. Het is een prikkelende ervaring die heel interactief ingezet kan worden. Het maakt dat cliënten die in zichzelf gekeerd zijn weer letterlijk en figuurlijk geprikkeld worden om op henzelf en de omgeving te letten. Het kan helpend zijn om juist die alertheid te vergroten, maar ook juist om even de omgeving af te sluiten en je op jezelf en de sensatie die je aan je eigen lijf voelt te concentreren. Door het op meerdere manieren aan te bieden kan het individueel of groepsgewijs aangeboden worden waardoor de functie veranderd (van het ervaren van je eigen lijf naar het meebeleven in de groep/contact aangaan). Ook het feit dat het laagdrempelig is, prettig ruikt, na afloop prettig aanvoelt en geen vervelende restproducten oplevert maakt dat het product heel bruikbaar is binnen de zorg waarin efficiëntie steeds meer een voorwaarde wordt om kwaliteit van leven te vergroten/behouden. Het is dus zeker een product dat als activiteit of binnen een meer therapeutische inslag (vanuit prikkelverwerking/alertheid) gebruikt zal gaan worden binnen zowel de woon- als dagbestedingsplekken.
Nadine Vlaming - van Duin
Gedragswetenschapper, Advisium
Scroll to Top